Добре дошъл в света на „Сбогом, дневнико!”

Привет 🙂

Радвам се, че си тук!

Докато пиша тези редове до премиерата на „Сбогом, дневнико!” (26 март 2019!) остава точно месец и реших, че денят е подходящ за публикуването на първия пост в блога! Както и да ти покажа този страхотен трейлър на книгата!

А реших да започна този блог по две причини.

Първата е за да имам обратна връзка от теб.

Защото след като книгата излезе ще имам ЦЯЛ КУП ВЪПРОСИ!!!

Хареса ли ти книгата или не? Кой е любимият ти герой? Кои картинки ти допаднаха най-много? Кои сцени ти бяха най-забавни? Случват ли се подобни неща и с теб и твоите приятели? Искаш ли книгата да има продължение? Какво мислиш, че се случва с автора на дневника и неговите приятели по-нататък?

Можеш да ми пишеш по тези и всички други въпроси на sbogomdnevniko@gmail.com, или пък чрез формата в блога.

За мен връзката между автор и читател е много важна. Ще ми е много интересно да получа коментари от всички, прочели книгата! Дори се надявам, че с времето sbogomdnevniko.wordpress.com ще се превърне в местенце, където всички заедно ще си разменяме истории, мнения и съвети. Ще се радвам много ако се присъединиш!

cropped-Untitled

Другата причина е, че исках да споделя интересни детайли около създаването на „Сбогом, дневнико!”.

Знаеш ли, че макар и историята да е измислена, зад много сцени от „Сбогом, дневнико!” се крият съвсем истински преживявания? Наистина! Част от тях са спомени от моето собствено детство и ученическите ми години. Други пък са случки от работата ми като учител. Също така реших, да вмъкна из „Сбогом, дневнико!” намигвания и препратки към различни книги, филми, музика и игри, които харесвам, както и към хора, от които се възхищавам.

В „Сбогом, дневнико!” е пълно с какви ли не още явни и скрити детайли и любопитни анекдоти. Предизвиквам те да откриеш колкото се може повече такива препратки в книгата докато я четеш! Тук цитат от „Междузвездни войни”, там текст от любима песен… Хайде да видим колко те бива!

(Е, за сега все още нямаш книгата под ръка, но защо не загрееш предварително с този откъс?)

Всъщност, може да се напише цяла отделна книга за създаването на тази книга! Но вместо това тук ще се появи цяла серия от постове, озаглавена „Сбогом, дневнико!” – поглед зад кулисите 😉

Не казвам, че всичко около написването на „Сбогом, дневнико!” е вълнуващо и поучително, но със сигурност би ти помогнало да разбереш как се появява един художествен текст, какви механизми действат в главата на пишещия и… кой знае? Може би един ден ТИ ще напишеш нещо! А може би вече дори пишеш или рисуваш нещо свое? Това е страхотен начин да се забавляваш, но и да изразиш себе си! Ако искаш да ми покажеш над какво работиш, просто ми пиши!

Н.е.н.к.о. Г.е.н.о.в.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close