Кой е Н.е.н.к.о. Г.е.н.о.в.?

Навремето Ненко Генов е бил ученик. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кино режисура. Работил е няколко години в телевизията, но тъй като все още не са му поверили епизод на „Междузвездни войни”, в момента кротко се преструва на учител по английски. Живее в Полша със семейството си, където е и сценарист на няколко детски театрални постановки. „Сбогом, дневнико!” е първата му книга.

Искаш ли да научиш повече? Чети нататък!

Ненко Генов е бивш ученик и настоящ учител. Точно така – ВЪРНАЛ се е в училище, след всичките години, които е прекарал там. Оцелява по единствения възможен начин – с чувство за хумор. Той е живото доказателство, че животът е несправедлив. Ако имате поне капчица съчувствие – купете си книгата му.

Струва си да се спомене!

Навремето Ненко Генов е ходил на училище. После е завършил. Ако бяхте видели нередактираната версия на ръкописа му, щяхте да се чудите как е успял.

Жестоката истина!

Ненко Генов работи като учител по английски, но се мъчи да стане писател, понеже му е дошло до гуша да кибичи по скучни учителски съвещания и директора да го гледа изпод вежди, когато закъснява за работа. На директора също му е писнало.

Невероятно, но факт!

Ненко Генов пише в трето лице за себе си, понеже за сега не е известен и няма кой да напише биографията му на задната корица. Ако си купите тази книга, вие му помагате да стане известен и да промени този факт, за което Ненко Генов горещо ви благодари!

Е, добре! Ти явно наистина искаш да узнаеш повече за автора! Предавам се!

Ненко Генов е на 33 години. Роден е и е израснал в Пловдив, от 2011 г. живее в Полша. Женен е, има две дъщери. Завършил е английска филология в Пловдивски университет, а след това и магистратура „Филмово и телевизионно изкуство” в НБУ.

Има публикации в няколко печатни и електронни издания – статии, разкази, сценарии, на страниците на списания „Фентъзи Фактор”, „Екран”, „Кино” и др. Разказът му „Разходка” може да бъде открит в сборника „Репликация”, съдържащ най-добрите фантастични разкази от международния конкурс „Златен Кан” – 2010.

В България е реализирал няколко късометражни филма като сценарист и режисьор, близо пет години е работил в телевизията. През изминалите няколко години е написал три сценария за детски театрални постановки, които са поставени на сцена в Полша. Едното от тези представления, „Принцесата на пиратите”, е част от най-мащабната благотворителна акция в Полша, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy (Големият оркестър на коледната благотворителност). В момента работи върху адаптирането на сценария като книга за деца. Сценарист е и на краткия комикс „Orchis” (или „B-612”), който е издаден като част от комикс антологии в Полша и Чехия. От 2016 публикува свои ревюта на книги в социалните мрежи и е част от екипа на блога „Книжни Криле”.

 

Create your website at WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close